Parc Urbà de Salut

Parcs Urbans de Salut

En aquest sentit, es vol promoure i facilitar aquest bon hàbit i reduir el sedentarisme de la població amb la utilització d’equipaments emplaçats a l’aire lliure, a l’espai públic, oberts les 24 hores, els 365 dies de l’any i que serveixen per fer exercici físic moderat. Aquests equipaments públics són els parcs urbans i les xarxes d'itineraris saludables, on es programen sessions d’activitat física en grup dirigides per professionals especialitzats. La finalitat és ensenyar als usuaris a realitzar correctament els exercicis, donar a conèixer les possibilitat d’us dels equipaments, fidelitzar-los i transmetre’ls hàbits de vida saludables.

Aquest equipaments són accessibles, pròxims i d'ús gratuït destinats a la realització d'exercici físic moderat.

Horari i activitats del parc de salut urbà Pals

Les Xarxes d’Itineraris Saludables són camins senyalitzats i connectats entre sí que transcorren tant per dins com pels afores dels nuclis urbans. L’objectiu és facilitar espais adequats per caminar i promoure així la pràctica d’activitat física moderada entre la població. D’aquesta manera, el Consell Comarcal amb la col·laboració del Dipsalut busca combatre el sedentarisme i les afeccions que se’n deriven.

La implantació d’aquests equipaments es realitza en el marc del programa de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d’Itineraris Saludables. Per fomentar l’ús d'aquests equipaments i ensenyar a usar-los correctament, periòdicament es fan sessions de dinamització, conduïdes per una professional especialment formada en la matèria.