Ja es poden recollir les noves targetes d’accés a la deixalleria

26/04/2022

L’Ajuntament i el Consell Comarcal del Baix Empordà estan duent a terme actuacions a la deixalleria de Pals. En concret, s’està informatitzant el sistema d’entrada amb l’objectiu de poder tenir un major control d’accés i que la quantitat de residus abocats no superi els límits establerts al Reglament regulador de la deixalleria municipal: https://pals.eadministracio.cat/transparency/9f7d1ae9-2ac8-4d17-995b-dcef6f2a20ab/

Per fer-ho, s’està instal·lant un sistema de targetes lectores que identificaran si qui entra és un particular o una empresa. Pel que fa als particulars, quan s’hagi fet l’aportació -sense superar els límits definits-, s’obriran les noves barreres i es podrà sortir. En el cas que de les empreses, caldrà passar per la bàscula tant a l’entrar com al sortir, s’aplicarà la tarifa per generar el rebut i, posteriorment, ja s’obrirà la segona barrera per poder marxar.

Les noves targetes d’accés ja es poden recollir a la mateixa deixalleria, de dimarts a dissabte de 9.15  a 13 h i de 15 a 18 hores. Per recollir-la cal presentar l’últim rebut de les escombraries per comprovar que tot és correcte. De moment, l’Ajuntament i el Consell Comarcal no activaran encara el sistema i deixaran unes setmanes perquè tothom vagi recollint la seva targeta d’accés. Quan s’anunciï, en el termini aproximat d’un mes i mig, s’activarà el nou sistema i ja només es podrà accedir amb el lector de targetes.

Finalment, es recorda que si es fan abocaments de residus en zones no habilitades s’aplicaran les sancions regulades per l’ordenança de civisme i convivència ciutadana, la qual es pot consultar en la documentació adjunta a aquesta notícia.