Pals participa en una jornada per revifar el Parc natural del Montgrí i els seus municipis

01/06/2022

L’Auditori de Can Quintana de Torroella de Montgrí va acollir el passat divendres la Jornada Tècnica ‘Espais Naturals i Desenvolupament Local’. Una jornada que va servir per explicar quines oportunitats té l’Espai Natural Protegit del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i com es pot fer compatible la conservació del territori amb un desenvolupament econòmic que millori l’ocupació, creï oportunitats de negoci, fixi i capti nova població i atragui turisme.

En el marc d’aquesta jornada, amb la participació dels 8 municipis que formen el parc, d’entre els quals hi ha Pals, que a més va comptar amb la presència de l’alcalde Carles Pi, es va presentar el projecte estratègic de desenvolupament local de la regió del Parc Natural i la seva vinculació amb el Pla d’Acció de la Carta Europea de Turisme Sostenible.

Un pla amb cinc línies estratègiques

L’element central de la jornada va ser la presentació del Pla de Desenvolupament Local. Un pla que consta de cinc línies estratègiques amb dos programes cada una i diferents accions que pretenen generar un model de desenvolupament sostenible i cohesionar el territori.

El pla es desenvoluparà d’acord amb una diagnosi prèvia que es va encarregar a l’empresa Activa Prospect i que ha identificat mancances i oportunitats en quatre sectors estratègics com són el turisme, el comerç, el sector agroalimentari i les activitats esportives en el medi natural. A partir d’aquí, s’identificaran projectes que afavoreixin que el Parc Natural es converteixi en un instrument de desenvolupament del territori.

Una estratègia principal que vol convertir el parc en l’element catalitzador de desenvolupament socioeconòmic dels vuit municipis que l’integren.

Des de l’Ajuntament de Pals s’aposta fermament per aquest Pla de Desenvolupament local que creiem que serà important pel futur del municipi i de la zona, alhora també continuar incidint per la conservació i promoció d’un turisme sostenible que respecti l’entorn en el qual vivim.