Tramitació telemàtica d’activitats de crema de restes vegetals

19/10/2021
  • Entre el 16 d'octubre de 2021 i el 14 de març de 2022

Ja podeu tramitar de forma telemàtica i a través del web municipal en aquest enllaç de les vostres comunicacions de crema individuals. També podeu tramitar-ho a través de Tràmits.gencat.cat.

El Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya posa a disposició aquesta  via de tramitació telemàtica d’activitats de crema de restes vegetals per a la campanya d’enguany. 

L'objectiu d'aquest tràmit és facilitar que la ciutadania no s'hagi de desplaçar per a tramitar les seves comunicacions, que a partir d'ara pot dur a terme per internet des de casa, fins i tot mitjançant el sistema d’identificació idCAT Mòbil

Amb aquesta iniciativa es pretén esponjar l’atenció presencial i millorar el servei a la ciutadania. Amb tot, les persones que ho desitgin podran seguir adreçant-se als ajuntaments per a presentar les seves comunicacions, com fins al moment.

Cal recordar que entre el 15 de març i el 15 d'octubre, queda totalment prohibit en els terrenys forestals (poblats o no per espècies arbòries) i en la franja de 500 metres que els envolta encendre foc per a qualsevol tipus d'activitat, sigui quina en sigui la finalitat. Especialment no es poden cremar rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria ni fer focs d'esbarjo. Queda exclosa de la prohibició, dintre de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d'obra amb mataguspires. Tampoc es pot fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura.